9 دی

رخداد "9 دی" در تاریخ عمر نظام جمهوری اسلامی ایران یک نقطه عطف است؛ نقطه عطفی که حقیقت آن را فقط و فقط می‌توان در کلام کسی یافت که سکان‌دار کشتی انقلاب است و 9 دی ثمره سال‌ها صبر، بصیرت‌افزایی و ولایت اوست.

9دی یک درس عبرت بزرگ برای دشمنان انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بود. بزرگترین درس عبرت 9 دی به استکبار این بود که با دقت بیشتر نسبت به مبانی اعتقادی  مردم حرکت کنند و هرگز جامعه دینمدار و باورمند ایران را با جوامع غیر ارزشی و بی هدف خود مقایسه نکنند. نهم دی پاسخ مناسبی بود به حرکت ساختارشکنانه عده ای معلوم الحال که از سرویسهای امنیتی و اطلاعاتی خارج از کشور هم هدایت می شدند و عده ای فریب خورده هم با آنها همگام و همراه شدند و در روز عاشورا حرکتی کردند که طاقت مردم به سر آمد و در نتیجه منجر به خلق حماسه نهم دی شد. مردم آگاه و با بصیرت ایران در این روز تاریخی ضمن تجدید بیعت با آرمانهای حضرت امام خمینی (ره) به ندای رسای مقام معظم رهبری در خصوص ضرورت مبارزه با اقدامات ساختارشکنانه لبیک گفتند و با تبعیت از فرامین رهبر معظم انقلاب پاسخ کوبنده ای به توطئه ها و فتنه های مرموز استکبار جهانی و ناآگاهان و فریب خوردگان داخلی دادند. مردم در حماسه نهم دی حضور چشمگیر داشتند و نشان دادند در طول تاریخ هر موقع باورهای آنها مورد حمله و هجمه قرار بگیرد واکنش سریع نشان می دهند. اهالی یک جامعه باور محور که بر اساس باورهای خود زندگی می کنند و باورهایشان برایشان مقدسند، تحمل توهین به باورها و اعتقادات خود را از طرف هیچ شخص و گروهی نداشته و با حرکت خردمندانه و قاطعانه خود پاسخ دندان شکنی به هرگونه عمل یا گفته تحریک آمیز و توطئه گرانه می دهند. دستاورد عمده این روز تبلور و تشعشع بیش از پیش نقش مقام عظمای ولایت در آگاهی بخشی و هدایت عالمانه انقلاب اسلامی و ولایت پذیری جامعه ولائی ایران اسلامی بود و اگرچه این نکته بارها در موارد و برهه های مختلف به منصه  ظهور رسیده است اما در آن مقطع برای بدخواهان انقلاب و استکبار جهانی که با صرف هزینه های میلیاردی منتظر بروز شکاف درجامعه اسلامی وبهره برداری منفی خود ازاین جریان بودند،ناامیدی و یاس وسرخوردگی شدیدرا به همراه داشت.

حماسه 9 دی در کلام حضرت آیت الله خامنه ای

 وقتی عاشورا به کمک ملت آمد

 حضور عظیم و خروشان مردمی در 9 دی 88 ، تجلّی بارزی از هویت و ماهیت انقلاب یعنی روح دیانت حاکم بر دل‌های مردم بود.
نهم دی 88، حادثه کوچکی نیست بلکه آن حرکت عظیم و ماندگار مردمی، شبیه حرکت بزرگ ملت در روزهای اول انقلاب است و باید تلاش شود در سالگرد این حماسه، حرف اصلی ملت ایران، یعنی حرکت در سایه دین و تحقق وعده‌های الهی تبیین شود.
هنر اصلی امام خمینی(ره)، وارد کردن مردم به صحنه بود و در هرجایی که مردم با شجاعت، بصیرت و عمل متناسب با ایمان خود، وارد میدان شدند تمام مشکلات، و بزرگترین موانع در مقابل اراده مردم از بین می‌رود.

در هر نقطه‌ی از جهان چنانچه مردم با هدف و شعار مشخص و ایمان و عمل متناسب، به عرصه بیایند هیچ عاملی قادر به مقاومت نیست و این یک نسخه کلی برای تمام ملت‌هاست، که امام خمینی(ره) به آن عمل کرد و ملت ایران هم با اعتماد به امام راحل عظیم‌الشان، آن را بصورت عملی اثبات کرد. 
آن معجزه‌گری که همه مردم را بسیج کرده، به صحنه می‌آورد و با وجود همه سختی‌ها آنان را در صحنه نگه می‌دارد، ایمان قلبی و دینی است چرا که بر اساس ایمان دینی، شما در هر شرایطی پیروز خواهید بود و شکست معنایی ندارد.
(با اشاره به 9 دی)، در این روز، مردم براساس وظیفه دینی خود به میدان آمدند تا نشان دهند بر خلاف تبلیغات فتنه‌گران، مردم ایران ضمن پایبندی به نظام جمهوری اسلامی از عزم و اراده دینی استوار برخوردارند.
 این فتنه، صرفا منحصر به حضور عده‌ای افراد در خیابان‌ها نبود، بلکه ناشی از یک بیماری بود که با اقدامات سیاسی و امنیتی قابل دفع شدن نبود، و به یک حضور عظیم مردمی نیاز داشت، که چنین هم شد.
همانگونه که در ابتدای انقلاب، محرم به کمک این مردم آمد و امام خمینی(ره) فرمود خون بر شمشیر پیروز است، در قضایای 9 دی هم، عاشورا به کمک ملت آمد و حماسه بزرگ و ماندگاری را خلق کرد.
اولاً در بزرگداشت نهم دی جنبه‌های شعاری غلبه پیدا نکند و ثانیاً به عمق شعارها که حرف اصلی ملت ایران بود، توجه شود.
 
در تاریخ ماندگار شد
 
روزهاى سال، به طور طبیعى و به خودى خود همه مثل همند؛ این انسانها هستند، این اراده‌‌‌‌‌ها و مجاهدتهاست که یک روزى را از میان روزهاى دیگر برمیکشد و آن را مشخص میکند، متمایز میکند، متفاوت میکند و مثل یک پرچمى نگه میدارد تا راهنماى دیگران باشد. روز عاشورا - دهم محرم - فى نفسه با روزهاى دیگر فرقى ندارد؛ این حسین بن على (علیه السّلام) است که به این روز جان میدهد، معنا میدهد، او را تا عرش بالا میبرد؛ این مجاهدتهاى یاران حسین بن على (علیه السّلام) است که به این روز، این خطورت و اهمیت را میبخشد. روز نوزدهم دى هم همین جور است، روز نهم دىِ امسال هم از همین قبیل است. نهم دى با دهم دى فرقى ندارد؛ این مردمند که ناگهان با یک حرکت - که آن حرکت برخاسته از همان عواملى است که نوزدهم دىِ قم را تشکیل داد؛ یعنى برخاسته ى از بصیرت است، از دشمن‌‌‌‌‌شناسى است، از وقت‌‌‌‌‌شناسى است، از حضور در عرصه‌ى مجاهدانه است - روز نهم دى را هم متمایز میکنند.
مطمئن باشید که روز نهم دىِ امسال هم در تاریخ ماند؛ این هم یک روز متمایزى شد. شاید به یک معنا بشود گفت که در شرائط کنونى - که شرائط غبارآلودگىِ فضاست - این حرکت مردم اهمیت مضاعفى داشت؛ کار بزرگى بود. هرچه انسان در اطراف این قضایا فکر میکند، دست خداى متعال را، دست قدرت را، روح ولایت را، روح حسین بن على (علیه السّلام) را مى‌‌‌بیند. این کارها کارهائى نیست که با اراده‌‌‌‌ى امثال ما انجام بگیرد؛ این کار خداست، این دست قدرت الهى است؛ همان طور که امام در یک موقعیت حساسى - که من بارها این را نقل کرده‌‌‌‌ام - به بنده فرمودند: «من در تمام این مدت، دست قدرت الهى را در پشت این قضایا دیدم». درست دید آن مرد نافذِ بابصیرت، آن مرد خدا.

+ نوشته شده توسط : سید میثم | مسافران آسمانی [ مسافر] |