علامه ذو الفنون آیت الله حسن زاده آملی درکتاب "در آسمان معرفت" می گوید:
« مرحوم حاجى نورى راجع به جزیره خضراء روایتى نقل کرده است یکى از فواید محضر شریف علامه شعرانى این است که ایشان باز حاشیه اى در اینجا دارند که ما آن حاشیه را در هزار و یک نکته آوردیم. ایشان مى فرمود که:
جزیره خضراء الان هم هست. از بلاد اندلس است. جزیره اى است خیلى سبز و خرم. نوعا جزیره ها خضراء هستند. ولى آن جزیره ویژگى خاصى دارد. مهدى فاطمى آن جا را پایتخت خودش قرار داد و محل حکومتش بود. بعد این مهدى فاطمى و جزیره خضراء، سر زبانها افتاد و دهان به دهان نقل شد، و بعضى از این جهال ناقل، مهدى فاطمى را تبدیل کردند به حضرت مهدى بقیه الله (عج ) و ایشان را در جزیره خضراء اسکان دادند. و جزیره خضراء را با مثلث برمودا ارتباط دادند. چه کارها کردند، چه چیزها دنباله این حرف آوردند و دیگران هم گرفتند این را در این کتاب و آن کتاب نوشتند.
راجع به این مثلث برمودا که خیلى حرفش هست، هم همین طور. متاسفانه آقایان فرمایشى را که مى شنوند اینها را مى آورند اسناد مى دهند به دین و آیین. به دین شریفى که یکپارچه برهان و عقل است: قل هاتوا برهانکم ان کنتم صادقین(بقره/111) »
منبع:
حسن زاده آملی، حسن، در آسمان معرفت ، ص 161.
مهدی فاطمی چه کسی بوده است ؟
مهدی فاطمی بنا بر روایت تاریخ عبید الله المهدی (متوفای 322 هجری)، مؤسس فرقه فاطمیان است که در مصر و شمال افریقا و سرزمینهای مجاور آن حاکمیت داشت. حکومت فاطمیان در سال 292 آغاز و در سال 567 توسط ایوبیان برچیده شد.( فرق و مذاهب کلامی تالیف علی ربانی گلپایگانی ص81).در شمال آفریقا و مغرب دو تن از متمهدیان (مدعیان مهدویت ) بیش از دیگران شهرت دارند. مهدی نخستین (عبیداللّه ) همان کسی است که سلسله عبیدیان یا فاطمیان را بنیان نهاد . دومین مهدی، محمّد بن تومرت، نام داشت که سلسله الموحدین را تاسیس کرد و بر اسپانیا استیلا یافت. آن چه بیش از هر چیز در حکومت موحّدین قابل تأمّل است و توجه به آن برای درک زمینههای پیدایش داستان جزیره خضرأ لازم است، موضوع مهدویّت و ادعای آن از سوی محمد بن تومرت است. این عقیده، پس از تومرت، در میان پیروان او باقی ماند، به گونهای که برخی از آنان مرگ تومرت را منکر شدند و باور داشتند که او بار دیگر ظهور خواهد کرد.( بررسی تاریخی داستان جزیره خضرأ، مجتبی کلباسی) جهت اطلاع بیشتر : ر.ک: المهدیة فی الاسلام تالیف سعد محمد حسن، چ مصر، سال 1953 موفق باشید.
منبع : سایت تبیان